Så kan du minska bränsleförbrukningenmed upp till 10%

Får du också en chock varje gång du tankar bilen? Priset på drivmedel har de senaste åren bara ökat och fortsätter att göra det också.
Att tanka bilen är bland det tråkigaste att göra, allra helst när priserna bara fortsätter att stiga.
Det finns flera sätt att minska bränsleförbrukningen på. Här nedan tänkte vi tipsa om de vanligaste sakerna som kan göra att du minskar bränsleförbrukningen.
● Planera din körning så du kan välja den kortaste körsträckan● Se till att lätta på lasten och åk inte runt med tunga prylar i bakluckan om du inte måste● Se till att ha rätt lufttryck i däcken● Stäng fönster för att minska luftmotståndet● Justera din körteknik och kör mjukt● Serva bilen regelbundet
Det finns även ett smart sätt att sänka bränsleförbrukningen på som blivit allt mer vanligt senaste tiden. Det är att optimera bilens motor för att få optimal prestanda.

Optimera motorn för optimal prestanda

När biltillverkarna utvecklar nya bilar så ser dom till att ha stor marginal på alla motorkomponenter, så att även med små defekter eller variation i produktionskvalitet kommer motorn att köra ett 6-siffrigt antal per kilometer med så lite problem som möjligt.
De stoppar även i samma motorer i flera olika modeller av bilar och begränsar sedan dessa elektroniskt, då det är billigare att tillverka samma motor och stoppa i flera olika bilar och begränsa dessa elektroniskt istället för att göra olika motorer.
Detta innebär att din motor producerar 20-40% mindre effekt än vad den naturligt är kapabel till. Det betyder att din motor har mycket mer att erbjuda när det gäller kraft och ekonomi.
Genom att göra en motoroptimering så släpper du ut denna naturliga kraft och den är utformad för att användas av den dagliga föraren, vilket ger otroliga vinster utan risk för ditt fordon.
Vid en bibehållen körstil så upplever många som gjort en motoroptimering en lägre bränsleförbrukning med upp till 10% jämfört med innan en optimering.