motoroptimering

Frigör din bils dolda kraft och få upp till 40% mer effekt samtidigt som du får bättre bränsleekonomi 

motoroptimering hos cartune

Din motor producerar 20-40% mindre effekt än vad den naturligt är kapabel till. Nästan alla tillverkare utvecklar en motor och begränsar den elektroniskt för att bland annat följa globala regler, bränslekvaliteter och klimat.
Det betyder att din motor har mycket mer att erbjuda när det gäller kraft och ekonomi.
Våra programmerare har under lång tid utvecklat banbrytande lösningar på denna fråga.
Genom att göra en motoroptimering hos oss på Cartune så släpper vi ut denna naturliga kraft och den är utformad för att användas av den dagliga föraren, vilket ger otroliga vinster utan risk för ditt fordon.

Tryggt, enkelt och lönsamt

Upp till 40% mer effekt

Vår professionella motoroptimering släpper lös din motors naturliga kraft vilket kan ge upp till 40% mer effekt.

Lägre bränsleförbrukning

Vid en bibehållen körstil så upplever våra kunder en lägre bränsleförbrukning med upp till 10% jämfört med innan en optimering.

Ökad körglädje

Ditt fordon kommer få bättre gasrespons och många av våra kunder upplever ökad körglädje efter en utförd optimering.

Få ett kostnadsfritt förslag för just ditt fordon

Fyll i uppgifterna nedan för att se vad du kan få för effektökning på ditt fordon.

tack för din förfrågan!

En av våra kundmottagare kommer att höra av sig till dig inom 24 timmar.

Can't send form.

Please try again later.

motoroptimering för ditt fordon

Illustration

Motoroptimering: Steg 1Från 4390 kr

För dig som vill ha den mest kostnadseffektiva vägen till största effektvinst.

Illustration

Motoroptimering: steg 2från 5390 kr

För dig som vill ha ännu mer effekt. Steg 2 kan finnas till din bilmodell utan att behöva byta hårdvara, t ex insug och avgassystem.

ett urval av tidigare kunder

Illustration
Illustration
Illustration
Illustration
Illustration
Illustration

se vad vi kan göra för ditt fordon nedan

Hur fungerar det?

Vi går in i bilens ECU (Engine Control Unit) vilket är motorns hjärna och ser till att ta bort denna begränsning som finns. Vår omprogrammering tar in live-datan från olika motorsensorer och ser sedan till att optimerade signaler levereras ut, vilket gör att motorn fungerar som den ska.

Var gör jag en motoroptimering?

För att kunna göra en motoroptimering måste du besöka en av våra anläggningar. Vi har även möjlighet att komma ut till dig inom hela Mälardalen. Motoroptimeringens tidsåtgång beror på fordonets motortyp, vanligtvis tar det 2-4 timmar.

Är det dåligt för min motor?

En motoroptimering ser helt enkelt till att din motor kan köras som den ska utan att passera dess gränser. Det går alltid att återställa ditt fordon till dess ursprungliga skick.

frågor & svar

 • vad är en motoroptimering?

  När du gör en motoroptimering optimeras programvaran i motorns styrenhet. Det kan jämföras med när du uppdaterar din egen dator för att den ska klara av flera saker eller bli snabbare.

  En motoroptimering ger fler hästar och en lägre bränsleförbrukning. Våra kunder kommer till oss för att få en piggare bil eller för att de vill få ned bränsleförbrukningen, till exempel på sin husbil.

  Svenska drivmedel är väldigt effektsvagt, vilket resulterar i att man får ut färre hästkrafter än vad tillverkaren utlovat. Detta resulterar även i att bränsleförbrukningen blir högre.

  För att få ut den förbättrade prestandan ur motorn behövs en motoroptimering. Mjukvaruoptimering är det bästa alternativet när det gäller motoroptimering.

  Det innebär att en tekniker går in i motorns befintliga styrsystem och optimerar mjukvaran. Optimeringen sker genom fordonets diagnostikuttag (OBD2) vilket innebär att inget fysiskt ändras på fordonet.

 • Hur lång tid tar en motoroptimering?

  Att göra en motoroptimering tar mellan 2-4 timmar. Ibland kan det ta längre tid.

 • Vad kostar det att göra en motoroptimering?

  Beroende på vilken optimering som du vill göra så kan priset variera. Under vår prislista hittar du mer information om vad det kostar.

 • Vad händer med fabriksgarantierna?

  När man gör någonting med fordonet som inte är original så brukar fabriksgarantierna generellt upphöra. 
  Vi optimerar enbart bilarnas mjukvara, vilket inte lämnar några fysiska spår av vårat arbete. För att upptäcka att en bil är optimerad krävs det att en tekniker med specialistkunskaper aktivt letar efter en optimerad mjukvara i bilen. 
  För att kunna se att en bil är optimerad krävs det speciell hårdvara och program som är specialanpassat för att kunna läsa ur, avkoda och presentera bilens mjukvara.
  Normalt sett finns det inte denna specialkunskap i landets verkstäder. Så även om det rent teoretiskt sett skulle vara möjligt att hitta bilens optimering så finns vanligtvis inte kunskapen eller tiden till att göra det.
  Vi spar alla bilars originalfiler innan vi gör en motoroptimering, så skulle du mot all förmodan få bekymmer kan vi enkelt läsa in originalfilen.
  Utöver det så har vi på Cartune även garantier och försäkringar ifall någonting skulle hända vid en motoroptimering.

 • Kan en verkstad eller en bilbesiktningen se att min bil är optimerad?

  När du gör en kontrollbesiktning så mäts inte effekten och av den anledningen kan dom inte avgöra om fordonet är optimerat eller inte.
  För att kunna se att en bil är optimerad krävs det speciell hårdvara och program som är specialanpassat för att kunna läsa ur, avkoda och presentera bilens mjukvara.
  Normalt sett finns det inte denna specialkunskap i landets verkstäder. Så även om det rent teoretiskt sett skulle vara möjligt att hitta bilens optimering så finns vanligtvis inte kunskapen eller tiden till att göra det.

 • Hur påverkar en motoroptimering min bil?

  En motoroptimering resulterar i att motorn får en bättre gång, mer effekt och oftast en lägre bränsleförbrukning.

  Biltillverkare säljer ofta samma bil med olika hästkrafter. Det som skiljer bilarna åt är ofta mjukvaran vilket innebär att hårdvaran är densamma.

  Detta innebär att vi håller oss inom tillverkarens säkerhetsmarginaler och således ska din bil klara av den effektökning som våra motoroptimeringar medför då vi aldrig optimerar mer än vad bilen klarar av.

 • Försvinner motoroptimeringen vid service?

  Vid en normal service så märker man inte av en motoroptimering. Men skulle det hända att din bilverkstad av någon anledning uppdaterar fordonets programvara vid en service och motoroptimeringen försvinner så kontakta oss så kommer våra tekniker helt kostnadsfritt att göra en ny motoroptimering på ditt fordon.

 • Vad skiljer motoroptimering mot ”chiptrim”?

  En motoroptimering innebär att man går in i motorns befintliga styrsystem och gör en optimering.

  ”Chiptrim” innebär att du kopplar in en liten box under motorhuven som förenklat manipulerar sensorerna. På så sätt tror bilen att bränsletrycket är lite för svagt, vilket gör att den kompenserar för det.

  Om du gör en motoroptimering så optimerar man den befintliga mjukvaran. På så sätt lurar man inte fordonet.

 • Varför skiljer sig effekt & vrid mellan olika aktörer?

  Då det blivit lite av ett effektkrig mellan svenska aktörer så har det resulterat i att flera aktörer redovisar siffror som inte stämmer för att få fler kunder.

  Vi tror på långsiktiga kundrelationer och visar därför alltid siffror som är fysiskt möjliga att nå. Om något låter för bra för att vara sant så är det ofta det, vilket kan vara bra att tänka på när du väljer leverantör.

 • Vad har ni för garantier?

  Vi lämnar alltid garantier på alla våra utförda arbeten. Skulle någonting bli fel med mjukvaran löser vi det kostnadsfritt.

våra övriga tjänster

Illustration

DPF avaktivering


Illustration

egr avaktivering


Illustration

toppfartspärr avaktivering


Illustration

adblue avaktivering


Illustration

start & stopp avaktivering


Så går det till

1

kontakta oss för en kostnadsfri offert

Skicka ditt registreringsnummer i formuläret ovan. Inom 24 timmar hör en av våra kundmottagare av sig till dig med en kostnadsfri offert där det framgår vilken effektökning och minskad bränsleförbrukning du kan förvänta dig tillsammans med vad det skulle kosta att utföra.

2

boka en tid hos oss

Boka en tid som passar dig på vår anläggningar. Ingreppet tar mellan 2-4 timmar, så vanligtvis lämnar du fordonet på morgonen och kan hämta det vid lunch alternativt så lämnar du fordonet vid lunch och hämtar det vid slutet av dagen.

3

våra fordonstekniker påbörjar arbetet

Vår fordonstekniker provkör ditt fordon. Vid behov så görs en felsökning av ditt fordon. Om någonting skulle behöva åtgärdas innan optimeringen kommer du bli informerad om detta.

4

våra programmerare utför motoroptimeringen

Våra programmerare som har flera års erfarenhet utför motoroptimeringen. Efter att optimeringen är utförd så tar våra fordonstekniker över igen och provkör bilen för att säkerhetsställa att arbetet blivit utfört på ett korrekt sätt. 

5

vi informerar dig om att bilen är klar!

När bilen är klar får du ett samtal eller SMS om att bilen är klar och att du kan hämta bilen på vår anläggning!

kontakta oss

om du vill göra en motoroptimering eller har några frågor eller funderingar så kontakta oss!

Västerås

Cartune ABVivelgatan 8B72 135 Västerås

bålsta

Cartune ABSvärdvägen 1746 50 Bålsta

telefontider

Måndag-Fredag: 09.00-20.00

mail & telefon

es.enutrac%40tkatnok010 - 16 16 770

tack för ditt meddelande!

Vi försöker alltid att svara inom 24 timmar.

Can't send form.

Please try again later.